سرمایه گذاری با سود مطمئن و ریسک مدیریت شده

0
5/5 - (1 امتیاز)

در یک دسته‌بندی کلی می‌توانیم دو نوع از سرمایه گذاری را شناسایی کنیم. یکی سرمایه گذاری جسورانه با ریسک بالا و سود زیاد و دیگری سرمایه گذاری محافظه کارانه با ریسک مدیریت شده و سود مطمئن است. انواع ابزارهای مالی و بازارهای سرمایه در زیر این دو دسته قرار می‌گیرند.

مثلا بازار‌های بورس، ارز و طلا در گروه سرمایه گذاری‌های جسورانه، پر ریسک و پرسود شناخته می‌شوند. از سوی دیگر روش‌هایی مثل تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ و صندوق‌های درآمد ثابت ریسک مدیریت‌ شده و سود مطمئنی را در اختیار سرمایه گذاران محافظه‌کار می‌گذارند.

در این مطلب تفاوت بین این رویکردها را بیشتر بررسی می‌کنیم. بهترین روش را تعیین می‌کنیم و در نهایت یکی از ابزارهای جدید سرمایه گذاری که سود مطمئن و ریسک مدیریت شده را فراهم می‌کند را معرفی می‌کنیم.

سرمایه گذاری جسورانه؛ سود زیاد با ریسک از دست دادن پول

سرمایه گذاری جسورانه؛ سود زیاد با ریسک از دست دادن پول

در چند سال اخیر گروهی از سرمایه گذاران که به دنبال کسب درآمد از سرمایه با سرعت بیشتری بوده‌اند. آنها به سمت این فرصت‌های سرمایه گذاری گرایش پیدا کرده‌اند. در این فرصت‌های سرمایه گذاری معمولا این طور به نظر می‌رسد که سرمایه گذار می‌تواند خیلی آسان و سریع از طریق سرمایه گذاری موجودی فعلی‌اش را چندین برابر کند و از زندگی جدیدی که برای خودش می‌سازد لذت ببرد.

خیلی‌ها با همین پیش‌فرض شیرین وارد بازارهای مختلف سرمایه گذاری شده و شکست‌های وحشتناکی را تجربه کرده‌اند. آنها نه تنها سود نکرده‌اند بلکه سرمایه اولیه خود را از دست داده‌اند. چون خیلی از آنها این سرمایه را از محل وام یا قرض به دست آورده‌اند؛ عملا یک بدهی و فشار اقتصادی جدید را وارد زندگی‌شان کرده‌اند.

ما نمونه بارز این اتفاق را در فاصله سال‌های 1397 تا 1399 در بازار بورس دیدیم. زمانی که حجم انبوهی از سرمایه گذاران با سودای کسب درآمد هنگفت از سرمایه‌شان وارد این بازار شدند. متاسفانه حباب بازار بورس بالاخره ترکید و به غیر از گروه اولیه‌ای از افراد که به رانت‌های اقتصادی دسترسی داشتند خیلی از مردم بخش زیادی از سرمایه‌شان را از دست دادند.

بررسی روزنامه‌های اقتصادی مرداد 1399 نشان می‌دهد، بورس تهران با سقوط 500 هزار واحدی و همچنین افت 30 درصدی در شاخص کل بورس که در نیم قرن اخیر بی‌سابقه بود نشان داد که انتخاب رویکردهای جسورانه در سرمایه گذاری حتی اگر سود بالایی هم داشته باشند به ریسک آنها نمی‌ارزد. در پی این اتفاق، سهامداران در بسیاری از نمادها تا 50 درصد ریزش را تجربه کردند و در نتیجه در روز دوم شهریور همان سال 3000 میلیارد تومان سرمایه از این بازار خارج شد.

اگر به هر دلیلی چشم‌مان را بر روی بورس ببندیم، باز نتایج فعالیت در بازارهای ارز و طلا هم که سود زیاد و ریسک بالایی دارند نشان می‌دهد که رویکرد سرمایه گذاری جسورانه برای اکثر سرمایه گذاران مناسب نیست.

در ده ماه اول سال 1401 بازار ارز و مشخصا دلار 69 درصد بازدهی داشته‌اند ولی این سود لزوما به سرمایه گذاران معمولی در این بازار تعلق نمی‌گیرد. در واقع خیلی از افرادی که دلار می‌خرند ممکن است در جریان نوسانات قیمت این ارز قرار بگیرند و قدرت تصمیم‌گیری برای فروش در زمان مناسب را از دست بدهند. ضمن اینکه قیمت دلار در اقتصاد کشور بر اساس یک مدل طبیعی تغییر نمی‌کند و همواره از عوامل مختلفی همچون سیاست‌های دولت، روابط خارجی و … تاثیر می‌پذیرد.

یکی دیگر از بازارهایی که با هدف کسب سود زیاد خیلی‌ها به آن جذب شده‌اند، ارزهای دیجیتال است. این ارزها با رهبری بیت کوین از سال 2009 تاکنون در صرافی‌های مختلف خرید و فروش می‌شوند. البته این طبیعی است که در این معامله‌ها گاهی سود و گاهی ضرر می‌کنیم. اما به نظر می‌رسد بیشتر سرمایه گذاران در این بازار ضرر می‌کنند.

شاید دلیلش این باشد که رمز ارزها و از جمله بیت کوین، در اصل ابزارهایی برای حذف پول فیزیکی و آماده‌سازی یک اقتصاد غیرمتمرکز بدون واسطه هستند. فلسفه آنها این نبوده که صرفا ابزاری برای خرید و فروش و کسب سود باشند. شاید هم دلیل دیگری که باعث افزایش نارضایتی از سرمایه گذاری جسورانه در بازار کریپتو شده، نیاز به دانش فنی است که خیلی از سرمایه گذاران به آن مجهز نیستند.

پدیده از دست دادن ناگهانی سرمایه در بازارهای دیگری مثل طلا، خودرو و مسکن نیز به چشم می‌خورد. از آنجایی که این بازارها همیشه مستعد تشکیل حباب هستند؛ فعالیت در آنها علی‌رغم داشتن سود بالا توجیه‌پذیر نیست.

کجا سرمایه گذاری کنیم ؟

پس چطور می‌توانیم به شکلی سرمایه گذاری کنیم که به سه هدف زیر برسیم؟

  • سود مطمئن
  • ریسک مدیریت شده
  • کاهش خطر از دست رفتن سرمایه

سرمایه گذاری محافظه‌کارانه: کرادفاندینگ

کرادفاندینگ یا سرمایه گذاری جمعی با هدف تامین سرمایه برای نیازهای توسعه‌ای یک کسب و کار به وجود آمده و در واقع یک نوع سرمایه گذاری است. وقتی ما بخشی از سرمایه‌مان را با هدف توسعه یا ایجاد یک محصول جدید یا ساخت یک خط تولید برای یک کارخانه در اختیار آنها می‌گذاریم. مدیران و کارآفرینان هم ملزم می‌شوند تا بعد از توسعه کسب و کار یا توسعه محصول جدید، سود به دست آمده را با ما سهیم شوند.

در این روش جدید سرمایه گذاری که از چند سال پیش در نهادهای پولی مالی کشور به رسمیت شناخته شده، ما می‌توانیم با دستیابی به سازوکارهای مطمئن، به اهدافی که در بالا اشاره کردیم برسیم.

مدل کرادفاندینگ که در معنای لغوی به معنوی جمع‌آوری سرمایه مورد نیاز یک کسب و کار از تعداد انبوهی از سرمایه گذاران صرفنظر از میزان سرمایه ورودی است تاکنون منجر به شکل‌گیری و توسعه خیلی از شرکت‌ها و استارت آپ‌ها در جهان شده است.

آکیولس ریفت (تولید کننده دیوایس‌های واقعیت مجازی) و پلِتون (تولید کننده نسل جدید دوچرخه‌های ثابت) از جمله شرکت‌هایی هستند که با ایده‌های کوچک اما کاربردی توسط افراد خیلی معمولی شروع شدند. وقتی در چرخه جذب سرمایه از طریق کرادفاندینگ قرار گرفتند، هزاران نفر بر روی آنها سرمایه گذاری کردند و سود خوبی هم از این سرمایه گذاری به دست آوردند.

چند سال گذشته در ایران هم خیلی از شرکت‌ها برای اینکه سریع‌تر به اهداف چشم‌اندازشان برسند وارد حوزه کرادفاندینگ شده‌اند. از سوی دیگر تعداد سرمایه گذاران علاقه‌مند به کرادفاندینگ روند افزایشی داشته است.

همان‌طوری که گفتیم این شیوه سرمایه گذاری محافظه‌کارانه است و سود مطمئن و در عوض ریسک کمتری دارد. اما این فرایندها چطور شکل می‌گیرند؟ در ادامه پلتفرم تأمین مالی جمعی «دونگی» و شرایط کسب درآمد در این پلتفرم را معرفی می‌کنیم.

سود 45 درصدی و بیشتر، ریسک مدیریت شده

دونگی؛ سود 45 درصدی و بیشتر، ریسک مدیریت شده

دونگی پلتفرمی برای ارتباط و تعامل میان سرمایه گذاران و کسب و کارهایی است که به سرمایه نیاز دارند. این پلتفرم کرادفاندینگ تاکنون توسط بیشتر از 1000 سرمایه گذار مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین بیشتر از 13 میلیارد تومان در قالب سود و بازگشت سرمایه، میان سرمایه گذاران توزیع شده است.

علاوه بر اینها بازده داخلی هر فرصت سرمایه گذاری که در سایت دونگی معرفی شده، تقریبا 6 درصد بوده که نرخ مناسبی برای افرادی است که می‌خواهند وارد بازار سرمایه شوند.

ما در دونگی با کمترین میزان پول از 500 هزار تومان و بیشتر می‌توانیم بر روی انواع طرح های سرمایه گذاری در موضوعات متنوع خدماتی و صنعتی سرمایه گذاری کنیم و به همان میزان از سود علی‌الحساب و ماهانه برخوردار شویم. در کنار امنیت، سهولت و شفافیت، سرعت انجام فرایندها در این پلتفرم کرادفاندینگ هم قابل توجه است.

در دونگی ظرف مدت حداکثر یک ماه سرمایه مورد نیاز یک کسب و کار فراهم می‌شود.

به طور میانگین با گذشت سه تا چهار ماه از جذب سرمایه، دوره پرداخت سود به سرمایه گذاران آغاز می‌شود. به این ترتیب دوره خواب سرمایه کاهش پیدا می‌کند. البته باید به این نکته اشاره کنیم که سرمایه ما برای تولید محصول موثر، کاربردی و با اهداف مثبتی همچون تقویت اقتصاد، افزایش نرخ اشتغال و بهبود کیفیت زندگی صدها هزار نفر مورد استفاده می‌گیرد.

دونگی یکی از ابزارهای مناسب برای شروع سرمایه گذاری و کسب سود از پول کم در کنار مدیریت ریسک‌ها و داشتن سبد سرمایه گذاری متنوع است. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم در کنار رویکرد سرمایه گذاری جسورانه دونگی را امتحان کنید و از سرمایه گذاری محافظه کارانه در بستر این پلتفرم لذت ببرید.

سود فرصت‌های سرمایه گذاری در دونگی بیشتر از بانک و صندوق‌های درآمد ثابت هستند. دوره بازگشت سرمایه کوتاه‌تر است. به سود کسب شده مالیات تعلق نمی‌گیرد و اینها تعداد اندکی از مزایای سرمایه گذاری در این پلتفرم هستند.

شما می‌توانید از همین الان سرمایه گذاری در سال جدید را با دونگی شروع کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.